Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Terbakar

on 25 November 2011

Dalam sebuah kampung, ada sorang budak bernama Bakar Bin Suruh. pada satu hari ayahnya meminta si bakar pergi ke pekan untuk membeli gula. Lalu,bakar pun pergi...

Dalam perjalanan, tiba-tiba si Bakar terlihat rumah terbakar. Dia pun nak menyibuk tengok kejadian itu dan tiba-tiba seorg polis bertanya kepada orang ramai yang berada di sana...

Polis: siapa yang bakar ni?
Bakar: saya(dgn selamba, dia menjawab)
Polis: siapa yang suruh?
Bakar: bapa saya.

Dgn tdk semena-mena Bakar dan ayahnya ditangkap lalu masuk lokap. ahaha
p/s: kesimpulannya, jangan letak nama anak yang melambangkan situasi kalau tak mahu perkara ini terjadi. peace!!!

Just Wanna To Say Hi!!!

on 24 November 2011

Assalamualaikum... rasenya da lama miera tak online blog ni, ini sume gara-gara line broadband yang sudah limit + bz melayan kerenah makcik + demam. btw, miera masih demam lagi ni tapi baru je sentap ABC beberapa minit sebelum entry ini ditulis. :p

ok2, merujuk tajuk di atas ==> miera nak say HI!!! kepada sume blogger yang sudah ataupun belum kenal miera. 
Peace Everyone!!!

Fakta Mengenai Pelukan

on 21 November 2011

Untuk kesihatan jantung
Pelukan akan meningkatkan hormon oxytocin (hormon kesihatan jantung) dan mengurangkan hormon kortisol (hormon yang menyebabkan stress dan meningkatkan tekanan darah)

Memperlahankan kadar degupan jantung
Seseorang akan berasa lebih tenang apabila menerima pelukan. Kajian juga menunujukkan bahawa kadar degupan jantung seseorang adalah lebih perlahan berbanding daripada orang yang tidak berpelukan walaupun didalam situasi yang normal.

Meningkatkan rangsangan sistem saraf
Professional seperti pakar psikologi menggunakan pelukan sebagai salah satu cara untuk memberi kekuatan terhadap pesakit mereka.

Menghilangkan sifat negatif
Dengan pelukan, sifat negatif seseorang seperti ketakutan, kesunyian, kekurangan keyakinan diri dan sebagainya dapat dihilangkan.

Meningkatkan keserasian
Hasil daripada kajian pakar menunjukkan bahawa dengan pelukan, akan meningkatkan lagi keserasian antara pemeluk dengan orang yang dipeluk secara automatik. Hubungan komunikasi akan menjadi lebih baik.

p/s : peluk dgn adik beradik, ibu bapa dibolehkan taw. suami isteri pun xpe. tapi tunang sendiri tak boleh ni kan pula pakwe makwe.harom..hehehe

Anak Luar Nikah

on 17 November 2011

Malam tu Mila baru sahaja pulang dari pasar malam. Setelah sampai Mila terus pergi kepada ibu dan abangnya yang sedang berehat. Lalu terjadi la perbualan antara tiga beranak itu.

Mila : Mak, Mila nak tanya sikit boleh tak..? (Sambil memandang tepat ke arah mata ibunya itu)

Mak : Hmm boleh...

Mila : Mak.. Boleh tak cerita pasal ayah kami? Mila nak tahu jugak siapa ayah kami.?

Abang : Ha ah, abang pun nak tahu jugak. Mak cerita la siapa ayah kami...

Mak : Eh.. apa yang korang cakap ni? Mak tak faham la.. Kamu berdua pergi tidur.. dah lewat ni..

Mila : Mak boleh tak jangan ubah topik? Kami serius ni...

Abang : Ya mak tolong la cerita betul-betul kat kami ni...

Mak : Ok baik lah..Sebenarnya kamu berdua bukan adik beradik sebapa.. Mila ayah lain, abang pulak ayah yang lain..

Abang : Ok kami tak kisah pasal tu... tapi mana diorang pergi mak?

Mak : Mak sebenarnya telah berzina dengan bapa-bapa kamu tu.. dan keluar lah kamu berdua. Hahaha (sambil ketawa)

Mila & Abang : Apa!? Jadi kami ni anak luar nikah la ya? Sampai hati mak buat kami macam ni. Mak ni ahli neraka!... Kami benci mak!Benci, benci!...

Mak : Kamu berdua jangan cakap banyak pulak! Kang mak hempuk kepala kamu berdua baru tau.! Kita ni kan KUCING!... Esok kamu berdua dah besar, kamu buat jugak benda ni....B0doh!

Mila & Abang : Owhh yeke?Miawwwwww.....
 p/s: para manusia jangan buat taw..haram jadah~

Wordless Wednesday #9

on 16 November 2011


Khas kepada calon SPM yang sedang berjuang buat masa ini...
Chaiyok! Chaiyok! Chaiyok!

Cerita Sedih

on 15 November 2011

Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi....

si A : Macamana ni...rumah kita lak atas sekali?

si B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..?

si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje...kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik

si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita,tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita

lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa...biar kita serius dengar cerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. si A mula bercerita....

si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku...aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan,
dari kecil aku....bla bla bla bla bla.....

Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh...sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata...kemudian Mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita....

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu bapaku meninggal dalan kemalangan jalanraya...aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4 orang...bla bla bla bla......

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih....punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi... sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk

si C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh punya.

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke...?

si C : emmmm...mungkin hari ini dalam sejarah...

si B : cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat je lagi

si C : aku sedih kerana...KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA....UWAAAAAA
p/s: da wajib kena bunuh si C tu..otak! otak! otak!

Result: Segmen Blogwalking Sampai Gila

on 14 November 2011

Assalamualaikum... ini segmen pertama miera. kalau korang nak taw, mula-mula miera ingat nak mencari 30 blogger je, tapi disebabkan sambutan yang menggila, miera tambah lagi kuota kepada 50 blogger. mana taknya, tak sampai 12 jam, dah 24 blogger yang join. btw, segmen ni hanya mengambil masa kurang dari 19 jam. lalala


sebelum miera nak umumkan, boleh tak korang klik sini sebagai tanda support. dengan ini, miera ingin mengumumkan blogger yang sanggup menjadi gila.


tambahan orang gila:
  
inilah senarai blogger yang sanggup jadi gila. jom ______ mereka-mereka ini. ahaha

nak menangi hadiah?? klik sini ataupun sini

Segmen: Blogwalking Sampai Gila

Ini adalah Sticky Post, sila scroll tikus anda ke bawah untuk baca entri terbaru.lalala


saya, miera mengumumkan segmen 'Blogwalking Sampai Gila' telah dilancarkan dan ianya terbuka kepada semua tak kira lelaki mahupun perempuan. miera mencari 30 blogger2 tegar untuk diajak blogwalking sampai gila.peace!!!

Syarat-syarat:
1. Masih waras tapi sudi menjadi gila dengan sukarela selepas join segmen ini.
2. Wajib follow blog miera==>bukan gila follower tapi untuk tahu perkembangan terkini
3. Buat entry bertajuk "SEGMEN:Blogwalking Sampai Gila" dan letak banner serta linkkan ke entry ini.
4. Dah siap tinggalkan link entry tersebut di ruang komen.

Perhatian: Segmen ini telah ditutup. Harap maklum~

Ayat Budak-Budak Zaman Sekarang

on 12 November 2011

WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?
Me : Huh ? Ohhh ...
WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?
... Me : sp, 22.
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?
Me : Huh! =='
WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ
Me : Oke .

*After a few Minute Later =='
WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh :)
Me : K .
WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw .. :(
Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )
WTF : ape yang awak anta saya tak paham !
Me : Tau pun abistu ANG INGAT AKU PAHAM KEH benda yang ANG ANTAQ SETAN


p/s: pe pendapat korang?? lalala

Kena Paksa Jawab Soalan

on 11 November 2011

Assalamualaikum... arini miera nak jawab soalan dari cik kiwi. da berabad soalan ni wujud sebenarnye, tapi  baru sekarang miera nak jawab. itupun dia yang paksa<==apa teruk sangat miera ni kan..huhu

ok2, ni jawapannya ye cik kiwi...lalala

1. udahla..tengok kat blog pun korang da tau, betul tak??
2. lebih kurang dua bulan sebelum buat blog ni. sapa taw jawab ye..lalala
3. nak kasi biasiswa kawen ke? ahaha
4. tak kisah.
5. wekk2.. gget kang.
6. tak boleh bgtaw, nty ade je yang skodeng kitorang. ahaha
7.kenal rapat sangat tapi di blog jela. ehehe
8. cik kiwi nuffnang kot..lalala
9. no kumen..
10. miera taknak jawab, tanya sis92
11. belanja miera kfc boleh tak?? ehehe


p/s: demikian sudah, jawapan kepada soalan spm dari cik kiwi. tapi sorry la ye miera tak continous aktiviti mengetag2 ni. btw, miera akan ganti dengan segmen yang akan dibuat dengan seorang lagi blogger yang sedang meningkat naek. siapa itu??? korang tunggu je. dan yang paling penting, korang mesti join taw. harap sangat support dari korang. lalala

Segmen: Fathiah Tak Jumpa Blog

on 10 November 2011


Assalamualaikum... jum pakat ramai-ramai join segmen ni. klik banner untuk join. peace yaw!!!

miera nak tag kawan baek miera:

Wordless Wednesday #8

on 9 November 2011

SEPAKAT MEMBAWA BERKAT 
;)

Apa Ada Dengan 1000

on 8 November 2011

Assalamualaikum... setelah lebih kurang tiga bulan berblogging, arini blog miera telah mencapai 1000 followers. terima kasihla kepada mereka yang follow n support miera dalam arena ni. tanpa korang, sapala miera ni kan.sayang korang sangat2<==cam ayat menang anugerah je kan.. ahaha. 0k2, jum kite tengok sapa follower miera ke-1000 ni. cekidaut...


wah, pelakon korea yang follow ko miera, kelas ko nyah!!!<==guraw jela. 0k2, follower bertuah ni orang malaysia jugak tapi kipas susah mati k-pop. abis blog dye dipenuhi dengan entri mengenai k-pop. lagu tema pun k-pop. terasa seperti berada di korea klu korang masuk blog ni. kelas ko nyah!!!

btw, korang nak pegi korea ataupun minat k-pop, sile terjah blog ni. lupa nak gtaw cara terjah pulak, korang kena klik kat pic mamat hencem tapi blur kat atas ni. peace yaw tuan umah!!!

p/s: terjah blog ni cik buaya jugak sebab dia nak sangat miera publish entry ni cepat2. gget buaya!!!

Sup Gear Box Versi Korban

on 7 November 2011

Assalamualaikum dan selamat hari raya korban korang sume. amacam raya korban tahun ni?bpe ekor lembu atau kambing korang tumbang kan? ke ade yang tumbang semalam? ehehe.

ok2, semalam miera makan banyak sangat. bahannya kebanyakan daging lembu yang baru dikorbankan. ada macam-macam aneka resipi dan yang paling penting bukan miera masak sebab miera ni pandai membaham je. ngaum. antara banyak-banyak tu, miera sangat tertarik, menarik, ko memang da boom dengan SUP GEAR BOX. fyi, miera dapat partition tulang yang agak besar, pastu makan sorang-sorang lak tu<==ni miera punye, xmo share2. dagingnya manis (daging baru meme cenggitu) dan supnya sedap sangat-sangat<==pandai orang masjid masak. TERBAEK!!!

ni bukan gambar sup gear box semalam taw

p/s: mengidam suda, sapa nak belanja?

Selamat Hari Raya Aidiladha

on 5 November 2011


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
KEPADA SESAPA YANG WAT KORBAN TU, JEMPUT-JEMPUTLAH KAMI YANG LAPAR KAT SINI..
DAN JANGAN LUPA WET RYE TUK KAMI TAW<==kelantan style
 MBEKKK

Save Bajet

on 4 November 2011

Sebelum ke Eropah untuk urusan perniagaan, Zul singgah di sebuah bank di ibu kota bagi mendapatkan pinjaman segera RM 15.000

"Encik....pinjaman ini perlukan cagaran, apa encik nak cagarkan? tanya eksekutif pinjaman bank itu.

"Kereta Rolls Royce saya, ini kuncinya," Kata Zul

Selepas menandatangani surat perjanjian, eksekutif itu memandu kereta Rolls Royce berkenaan kekawasan letak kereta bank di bawah tanah. Kemudian dia menyerahkan RM 15,000 kepada Zul.

Dua minggu kemudian, Zul kembali dari Eropah dan terus ke bank untuk melangsaikan pinjaman serta mengambil keretanya semula.

"Pinjaman encik keseluruhannya RM 15,000 dan faedahnya RM 25.50" Kata eksekutif itu. Zul kemudian menyerahkan sekeping cek kepadanya.

"Setahu saya encik jutawan terkaya di bandar ini, mengapa encik perlu meminjam RM 15,000 dari bank?" kata eksekutif itu.

Zul berpaling dan tersenyum. "Mana ada tempat yang selamat dan murah untuk meletakkan kereta di Kuala Lumpur. Hanya RM 25.50 untuk dua minggu." jawabnya.
p/s: sume benda nak pakai dwet zaman sekarang. bak kata org putih, no money, no talk ekk.. peace yaw!!!

Jual Anak

on 3 November 2011

UNTUK PARA IBU YANG SEBOK PASAL HARGA HANTARAN ANAK DYE. HAH, BACA NIH:

Mak Cik :Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. makcik taknak letak harga. tapi biarlah berpatutan. selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 10ribu. tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. harap faham-fahamlah ye

Mat : Saya paham maksud makcik. tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat

Mak Cik : Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. ada berderet lagi yang tengah tunggu. kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap

Mat : Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2k. saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. tuihh!!.. anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan!
HAHAHAHA ..!! *coooool* :)

Wordless Wednesday #7

on 2 November 2011


Limousin Versi Moto
Nak Tumpang Tak??
ahaha

Ranking Negara-Negara Hackers

on 1 November 2011

Berikut adalah senarainya:

1. United States : Hebat dalam 'malicious activity', yang dilaporkan oleh Symantec. Serangan berasaskan laman web juga berasal dari negara ini.

2. China: Mendapat ranking kedua dari carta atas serangan berasaskan bots.

3. Brazil : Hebat dalam serangan 'spam' zombies.

4. Germany: Hebat dengan 'phishing host'.

5. India: Kebanyakan blog dengan niche 'hacking tutorial' adalah berasal dari negara ini, di mana anak-anak muda mereka juga merupakan pakar dalam pengekodan serta trik phishing.

6. United Kingdom: Mendapat tempat ke-enam dari senarai ranking, hebat dalam bidang 'malicious code'.

7. Russia: Hebat mencipta virus-virus baru dan sangat menyusahkan pengguna komputer.

8. Poland: Sama seperti negara-negara di atas, aktiviti 'malicious' dilihat semakin meningkat dari semasa ke semasa.

9. Italy: Negara ini dilihat semakin menurun akan aktiviti 'malicious' yang telah dilakukan oleh penggodam-penggodam di negara mereka.

10. Spain: Jatuh ke ranking nombor sepuluh kerana dilihat kesemua aktiviti seperti phishing, spam zombies, DDoS, telah menurun secara mendadak.


p/s: bagi miera, hackers ni ada jugak bagosnye. nak taw sebab ape? sebab dorang menguji sejauh mane tahap sekuriti blog atau website kite..peace yaw!!!

Sengau La Pulak

on 31 October 2011

Apek : itu potong zaka ada bagut ka ?
Ali : manyak bagut..bila lu potong haa lu punya barang manyak bersih loo..
Apek : ?!! err..saya kawan ada cakap,potong zaka aaahh.. manyak ploblem.. Ali : apa probrem ?
Apek : manyak buang lui..lagi aahh..dia punya performance tatak bagut.. manyak cinang semputloh..... ... ...
Ali : cehh.. apek, lu apa celita.. saya suda lama potong.. apa problem.. bini saya manyak puas woo..
Apek : lu mini puas sama itu potong zaka ka?
Ali : ya la.. bila lu potong aahh.. lagi sedap maen woo.. lu lagi lambat pancut..
Apek : ???!!! err..lu punya 1.3 atau 1.5 ??
Ali : ??!! woi apek cakap baik2 sikit ha.. saya punya 6 incila..
Apek : ??! tiu nia ma.. lu jgn maen2 haa.. mana ada potong zaka 6 inci..
Ali : cilaka apek ni..nah tengok ( bukak sluar tunjuk pale *****..)
Apek : chee sin punya olang..gua tanya baik2 lu tunjuk lu punya ******..
Ali : abis.. lu tarak percaya..saya tunjuk la..
Apek : saya tatak tanya sama lu punya ******.. saya tanya lu pasal itu nasional car.. potong zaka.. molo punya olang..
Ali : aiya.. apek.. lain kali lu sebut betul2 la..kasi susa saja.. bukan potong zaka la.. proton saga..cinabenggggggg..

Snowwalk, i-city
p/s: terima kasih kepada yang sudi masuk ke blog miera n tgglkn jejak di shout, yela miera jrng bw lately disebabkan line tenet yang agak .... malas nak teruskan,wat dosa je.. ahahaha

Arsenal Menang!!!

on 29 October 2011

Assalamualaikum... mungkin dikala ini ramai yang tengah dibuai mimpi dek penangan final bola sepak Malaysia di antara Negeri Sembilan melawan Terengganu. betul tak?? Tapi bukan bagi bagi penulis entry ni, apakan daya aku lebih meminati English Premier League dari bola Malaysia. lalala

Btw, aku baru je selesai tengok Chelsea melawan Arsenal yang dimenangi Arsenal dengan 5 berbalas 3. Perlawanan tadi sangat seronok, kedua-dua pasukan asyik berbalas serangan dan gol. Aksi Van Persie kali ni sungguh mantap, hatrik la pulak kan. Dan seperti biasa, Torres masih lemau bersama Chelsea, da wajib kena jual je.


p/s: Negeri Sembilan lawn Terengganu camne ye? huhu

SEMINIT DI INTERNET

on 27 October 2011

500 lebih posting di blog
98,000 twit terbaru
20,000 posting terbaru di Tumblr
600 video terbaru di Youtube
70 Domain Didaftarkan
13,000 Aplikasi iPhone telah didownload
320 Akaun Twitter terbaru
125 Plugin WordPress didownload
50 Core WordPress didownload
79,364 Wall terkirim di Facebook
695,000 Status Facebook diupdate
510,040 komen di Facebook
694,445 kata dicari di Google
168 Juta Email dikirim
60 Blog terbaru dibuat
370,000 minit telepon di Skype.



Inilah yang terjadi di internet selama seminit dan korang akan faham bagaimana berharganya 1 minit di dunia maya.

Wordless Wednesday #6

on 26 October 2011



AGAK-AGAKNYA KOMPUTER LEY MELETOP TAK KALAU TUNGGU DOWNLOAD NI SELESAI??
AHAHA

PAK CUPIT DAN BUDAK NAKAL

on 25 October 2011

Di sebuah bustop, seorang budak nakal bertanya waktu kepada Pak Cupit...

Budak: Pakcik pukul berapa sekarang?
Pak Cupit: Pukul 3:45 petang.
Budak: Terima kasih
Pak Cupit: Sama-sama
Budak: Pakcik mintak tolong sikit boleh?
Pak Cupit: Tolong ape?
Budak: Nanti bila dah pukul 4:00 petang boleh tak pakcik cium bontot saya?
Pak Cupit: Celaka punya budak!

Budak nakal tersebut terus lari meninggalkan Pak Cupit sambil ketawa berdekah-dekah. Pak Cupit yang berang mengejar budak nakal itu sampai ke sebuah gerai menjual jambu.

Penjual jambu: Kenapa termengah-mengah ni pak cik?
Pak Cupit: Budak celaka tu kenakan aku! Ada ke patut dia suruh aku cium bontot dia pukul 4:00 petang?
Penjual jambu: La yeke? Tapi sekarang baru pukul 3:50 ada sepuluh minit lagi, kenapa tergesa-gesa?
Pak Cupit: &%$$%#@!

stylo kan moto ni

p/s : kesian Pak Cupit..kena troll dgn budak..kehkehkeh

Jujur Sangat Pun Tak Boleh!!!

on 24 October 2011

Sepasang pakwe-makwe tengah memandu di highway ayer keroh telah di tahan polis….

pakwer: ada apa masalah encik?
polis: anda di dapati memandu melebihi 110kmj
pakwe: mana ada encik,saya cuma pandu dalam 100kmj jer.. mungkin meter saya rosak kot..
makwe : abang tak baik tipu.. tadikan abang pandu lebih dari 150kmj..
polis: saya juga akan saman encik kerkenaan lampu brek encik tidak berfungsi.
pakwe: yeke lampu brek saya tak berfungsi? saya tak perasaan encik…minta maaf, nanti saya betulkan..
makwe: abg.. kan abg dah tahu berkenaan lampu tue rosak 2 minggu lepas.. saya sendiri beritahu abg..
polis: saya juga akan saman encik sebab encik tak pakai tali pinggang..
pakwe: saya baru jer bukak encik.. masa encik tahan saya..
makwe: abg ni.. kan abg tak pernah pakai tali pinggang.. tak baik tipu taw..

si pakwe yang tak tahan dengan kerenah makwenya terus melenting..

pakwe: diam ler ko,semua ko beritahu polis…ko nak aku kena saman apa??lurus banggang betul ko…budusss, aku tepuk pale ko kang..
polis: cik, selalu ker pakwe cik marah macam ni??
makwe: tak ler.. dia jarang marah saya.. kalau marah pun masa dia ISAP GANJA je..

HAHAHA

Marco Simoncelli (1987-2011)

::AFZALSUKASUKI BLOGLIST SUPERSENGAL::

on 22 October 2011

Adalah suatu malam yang hening di sebuah bilik yang didiami dua ekor budak sengal. Tetibe budak sengal ni rajin pulak nak buat assignment yang selalu di-copy paste dari bebudak nerd di kelas mereka. Tengah berseronok buat assignment  di komputer, datanglah seorang nyamuk lalu hinggap di monitor komputer budak sengal itu tadi.

Lalu salah seorang dari budak sengal itu telah membunuh nyamuk itu sampai terkeluar darah yang diangkut nyamuk itu. Dengan tidak semena-mena, seorang lagi budak sengal  telah ketawa terbahak-bahak akibat tindakan kawannye yang ...... Budak sengal yang melihat kawannya gelak besau tadi pun masuk join sekali. Lalu, tergelaklah mereka dengan kesengalan yang melampaui batas sehingga terkencing-kencing dalam seluar. ahahaha

inilah budak sngal di dalam cerita di atas
 p/s: ini entry afzal sepatutnya tapi ntah camne ley melekat di blog miera lak..ajaib nin pelik. :)

SYAITAN PUN TAKUT

on 20 October 2011

Ada seorang manusia yang bertemu dengan syaitan di waktu subuh. Entah bagaimana awalnya, akhirnya mereka berdua sepakat mengikat tali persahabatan. Ketika waktu subuh berakhir dan orang itu tidak mengerjakan solat, maka syaitan pun sambil tersenyum berkata, "orang ini memang layak menjadi sahabatku!"

Begitu juga ketika waktu zohor orang ini tidak mengerjakan solat, syaitan tersenyum lebar sambil berkata, "rupanya inilah bakal sahabat sejatiku di akhirat nanti!"

Ketika waktu asar hampir habis tetapi sahabatnya itu dilihatnya masih juga terlalu asyik dengan kegiatannya, Syaitan mulai terdiam...

Kemudian ketika datang waktunya maghrib, sahabatnya itu ternyata tidak solat juga, maka syaitan nampak mulai gelisah, senyumnya sudah berubah menjadi kecut. Dari wajahnya nampak bahawa ia seolah-olah sedang mengingat-ingat sesuatu.

Dan akhirnya ketika dilihat sahabatnya itu tidak juga mengerjakan solat Isya, maka syaitan itu sangat panik. Ia rupanya tidak lagi dapat menahan diri, dihampirinya sahabatnya itu sambil berkata dengan penuh ketakutan, "wahai sahabat, aku terpaksa memutuskan persahabatan kita!"

Dengan kehairanan manusia ini bertanya, "kenapa engkau ingkar janji bukankah baru tadi pagi kita berjanji akan menjadi sahabat?". "Aku takut!", jawab syaitan dengan suara gemetar. "Nenek moyangku yang dulu hanya sekali membangkang pada perintah-Nya, iaitu ketika menolak disuruh sujud pada Adam telah dilaknat-Nya; apalagi engkau yang hari ini saja kusaksikan telah lima kali ingkar untuk bersujud pada-Nya. Tidak terbayang olehku bagaimana besarnya murka Allah kepadamu!", kata syaitan lalu bergegas pergi..


p/s: kepada blogger2 yang nak spm, sile baca sini

Wordless Wednesday #5

on 19 October 2011


AGAK-AGAKNYA ADA TAK TANDAS MACAM NIE...
LALALALA

Bakso Oh Bakso!!!

on 18 October 2011

Assalamualaikum.. da lama aku tak menaip entry di blog ini.. asyik asyik copy paste dari facebook je.. :) 0k2, kali nie aku nak bercerita makan bakso pulak. sape pernah makan bakso angkat tangan? nampaknya sikit je yang angkat tangan. sebelum aku merepek lebih detail lagi, takot korang bosan pulak. :)

Bakso nie sejenis makanan yang berasal dari negara seberang. Ia macam sup jugakla tapi ia ade bebola daging (dibuat khas, bukan supermarket punye k) diletak pula dengan mee ataupun mihun. Ia sangat sedap dimakan pabila ade kicap istimewa, cili, sambal belacan (hijau). korang boleh imagine tak rupe bakso camno..

0k2, semalam aku telah memakan bakso, the very first time, itupun setelah disarankan oleh tokey kedai makan yang aku n the gang lepak . beliau cerita punye la sedap lalu aku pun cube la try. Nampaknye, bakso yang aku oder tidak mengecewakan, dapat pulak orang indon yang buat. sebagai perencah tambahan, aku letak kicap, cili dan juga sambal belacan banyak-banyak. abes muka aku berpeluh cam main badminton tiga set je. siyes terbaek wey!!!

ihsan mr google
p/s: terliur pulak nak makan bakso lagi.. lalala

MAK MENCARIKAN JODOH UNTUK ANAK LELAKINYA

on 17 October 2011

Ok..Ceritanya berbunyi macam ni........

Pada suatu hari tu, si ibu pun bawakla calon-calon yang dia rasa sesuai untuk dijadikan isteri kepada anaknya tu merangkap bakal menantunya la kan.

Si ibu ni jemput semua calon-calon tadi datang ke dalam rumahnya. Si ibu ni pun panggil la anak sulung lelakinya tu untuk pilih yang mana-mana dia berkenan...Sebab semua yang datang ni hot-hot belaka..Mustahil tak dak sorang pun yang melekat.

OK..Calon-calonya adalah seperti berikut:
Calon Pertama:

Ciri-ciri: Kulit cerah, rambut ikal mayang, pipi gebu, BUKIT BESAR!
Pekerjaan: Operator telefon a.k.a customer service merangkap receptionist

Si anak lelaki menolak calon pertama. Si ibu tanya la sebab dia menolak. Si anaknya pun dengan selamba berkata:

"Ala Mak...yang ni tak syiioookkkk....dia nih selalu cakap

MAAF, SILA TUNGGU SEBENTAR"
REJECT!!!

Calon Kedua:

Ciri-ciri: Kulit sawo matang, mata bulat dan besar,badan 100% bergetah, BUKITnya very nice..
Pekerjaan: Setiausaha

Yang kedua pun tolak jugak!Haih!!! Alasannya dia tolak "Nih lagi tak syok...asyik-asyik,

HARAP BERSABAR...SILA BERSABAR"
REJECT!!

Si ibu pulak makin risau sebab kebanyakkan calon yang ditunjukkan tak memenuhi kriteria anak
lelakinya tu...Demand sungguh! Si ibu pun jemput calon terakhir...Dengan penuh kecewa dia rasa si anak akan tolak calon ketiga.

Calon Ketiga dan Terakhir:

Ciri-ciri: Kulit gelap-gelita, mata sepet sikit, badan 50% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan.
Pekerjaan: Guru.

Tanpa segan silu dan memikir panjang lalu si anak lelaki ini bersetuju untuk memilih calon ini. Si ibu pun yang pening kepala tadi tiba-tiba terkejut lalu bertanya kepada anak lelakinya tu sebab dipilih calon yang terakhir ni. Lalu anaknya pun bagitau... "Hah! mak nih la syok sikit...kalau cikgu best pasal dia selalu cakap

ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NI , BUAT MACAM NI 10 KALI LAGI. TERUSKAN..HAAA..TERUSKAN DAH BETUL TU..."
NAK!!NAK!!NAK!!

Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk.. "Bang!!!....Abang kawin la dengan konduktor bas. Lagi syok!!!!....Diorang selalu cakap....

"NAIK CEPAT,NAIK CEPAT...MASUK, MASUK.....MASUK LAGI, DALAM LAGI...DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH, MASUK BELAKANG....BELAKANG LAGI, LAGI BELAKANG"

Boboiboy kartun terbaik
p/s: miera dah share 7 churp churp tuk korang..rjin rjinla jenguk ye di zon cari makan ataupun korang boleh klik nombor bertuah korang kat sini. 1, 2, 3, 4, 5, 6 dan juga 7.  peace!!!

Cerita Ke Masjid

on 16 October 2011

Seorang lelaki muda bangun di awal pagi utk solat subuh di masjid. Dia berpakaian, berwudu' dan berjalan menuju masjid. Di tengah jalan lelaki itu jatuh dan pakaiannya kotor. Dia bangkit, membersihkan bajunya, dan pulang ke rumah. Di rumah, dia berganti baju, berwudu', dan, berjalan menuju masjid.

Dlm perjalanan ke masjid, dia jatuh lagi di tempat yg sama! Dia, sekali lagi, bangkit, membersihkan dirinya dan kembali ke rumah. Dirumah, dia, sekali lagi berganti baju, berwudu' dan berjalan lagi menuju masjid.

Di tengah jalan menuju masjid, dia bertemu seorang lelaki yg memegang lampu. Dia menyapa lalu lelaki itu menjawab "Saya melihat kamu jatuh 2 kali di perjalanan menuju masjid, jadi saya bawakan lampu untuk menerangi jalan kamu.' Lelaki muda mengucapkan terima kasih dan mereka berdua berjalan ke masjid.

Saat sampai di masjid, lelaki muda itu mengajak teman barunya yang membawa lampu untuk masuk bersolat subuh bersamanya. Lelaki tadi menolak. Berkali-kali diajak tetapi jawapannya sama.

Lelaki muda bertanya, kenapa menolak untuk masuk bersolat. Lelaki pembawa lampu menjawab:

AKU ADALAH SYAITAN !

Lelaki muda itu sungguh terkejut..!

Syaitan menjelaskan, ''Saya melihat kamu berjalan ke masjid,dan sayalah yg membuat kamu terjatuh. Ketika kamu pulang ke rumah, membersihkan badan dan kembali ke masjid, Allah mengampunkan semua dosamu. Saya membuatmu jatuh kedua kalinya, dan itupun tidak membuatmu merubah fikiran tetapi tetap kembali ke masjid.

Kerana itu, Allah mengampunkan dosa seluruh keluargamu. Saya KHUATIR jika saya membuatmu jatuh ketiga kalinya, mungkin Allah akan mengampunkan dosa seluruh penduduk desamu, jadi saya harus memastikan bahwa kamu sampai dimasjid dgn selamat..'



Moral :Jangan abaikan suatu niat baik yg kita mahu lakukan, kerana kita tidak pernah tahu ganjaran yg bakal kita perolehi dari segala kesulitan yg kita hadapi demi melaksanakan niat baik tersebut .

SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ...

on 15 October 2011


kumpul dan serang??
jom kawan-kawan...
ahaha

Cara Buat Kredit RM10 Anda Tahan Lama, Menjimatkan!

on 14 October 2011

hmm..org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

mgkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..
Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..
1) beli topup RM 10… gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply “insert ur topup num”, so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
“ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau”:P

hahahahahah...2 die sudah kena...:)

Lagu Cinta #4

on 13 October 2011

Assalamualaikum... miera ada sebuah lagi lagu dari scene underground tapi band ni da pupus la.. chekidaut ya >>



I wish I'll be in star
I thought I can be there
I will make it surprise to you

I wanna hold your hand
I want and to decide
I want to forget, what've you said

And, maybe not tonight
And, maybe not for that
Of cause you had nothing for too bad

And since it comes too tight
We'll with for that all to night
But nothing had willing by side
       
Is that what u thinks so close for you
Well…..is not for you and us to cry

p/s: amacam, ade seronok tak? klu seronok, klik nuffnang di bawah ni ye.. :)

Wordless Wednesday #4

on 12 October 2011


SERUPA KE SAMA??
AHAHA

Buat Pasangan Kekasih...

on 9 October 2011

Bf : Kita main satu game nak tak ?
Gf : Game apa ?
Bf : Mcam ni , esok awak tak paya contact saya . Mksudnya tak paya text call or apa apa yng berkaitan lah . Saya pun buat mcam tuu dkat awak okay ? Kita tgok spea menang .
Gf : Okay !

Esoknya , si Gf terpksa lah than rindu dkat Bf . Mengenangkan yng ni satu permintaan, si Gf cuba kuatkan hati .

Keesokkan harinya , si Gf call si Bf . Tapi tak dijwab . So si Gf pegi dkat ruma Bf dia . Di luar ruma ,rmai orng . Dia mula rasa pelik then trus msok ke ruma . Sekujur tubuh terbaring kaku di tnga ruma . Dan tubuh tuu adalah jasad si Bf yng dah meninggal . Mak si Bf pun bagi surat dekat GF .
Surat yang bertulis :

Sayang , smlm awak dpt hdup sehari tnpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya awak juga boleh hidup tanpa saya. Jgn bersedih dgn pemergian saya ini.
p/s: ingatlah wahai pasangan kekasih di luar sana, tiap-tiap yang hidup pasti akan meninggal dunia jugak. itulah lumrah hidup.

Celcom Center

on 7 October 2011

Assalamualaikum... aku ada satu cerita nak dicoretkan di sini, ianya berlaku semasa aku membayar bil broadband di celcom center. begini ceritanya...

Aku : Semekom kak,saya nak bayar bil broadband la.
Awek celcom: ok2, adek ada bawak bil tak?
Aku: saya bayar guna no ic jela kak.
Awek celcom: line tenet slow la adek. sorry ek
Aku: camnila, saya bayar dulu, akak bayar bila time da laju ye.
Awek celcom: ok2,akak bagi resit taw.

Selepas nak setel dye tulis maklumat aku dalam resit....

Aku: nape line tenet slow kat cni?
Akak: ... (senyum je)
Aku: sedangkan kat center pun da slow, apatah lagi kitorang ni. ape daa.. (nasib baik awek cun yang jaga, so aku malas nak cakap lebih-lebih)

Aku pun berlaku pergi....
dua kali aku nampak kete ni tyme otw nak balik

p/s: ni tanda tak puas hati aku sebagai pengguna celcom broadband selama setahun lebih. line korang sangatlah tak memuaskan hati aku. tweak betul-betul  la line korang tu sebelum bagi user pakai. :(

-akim

Ayat Selepas Kahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Rancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…\

menunggu saat bahagia ini..

Cinta Dan Kentut

on 6 October 2011

CINTA dan KENTUT tidak boleh ditahan, keduanya boleh menjadi lega bila terlaksana.
CINTA tertahan = Sengsara, KENTUT ditahan = Menderita
Kalau CINTA dan KENTUT keras bersuara, tentu perasaan kita lega.
CINTA tanpa rasa, bukan CINTA namanya, KENTUT tak berbau, bukan KENTUT namanya.
CINTA itu rapuh, KENTUT itu bau.
CINTA itu halus, KENTUT itu virus.
CINTA diam-diam membuat orang mabuk kepayang, KENTUT diam-diam membuat orang mabuk kepalang.
CINTA bagi kebanyakan orang muda, “Ahhh, CINTA monyet…!”
KENTUT didepan banyak orang, “Sialan, monyet lu…!”
CINTA dan KENTUT sama-sama sering dicari:
Kalau sudah CINTA: “Dimana engkau duhai kekasih?”
Kalo sudah KENTUT: “Siapa nih yang KENTUT? Hayoo, ngaku gak…?!!!”
CINTA berlebih membuat orang terbuai, KENTUT berlebih membuat orang terkulai.
CINTA menyatukan persepsi, KENTUT menyatukan emosi.. E'e
teringin pakai barangan esprit tapi apa kan daya.. tak mampu la
 p/s: ingin bercuti bersama saya? register dulu kat sini.. :-)

Wordless wednesday #3

on 5 October 2011


Who Said That English Is Easy.
Cer Jawab Soklan Dalam Gambar Ni..
 Peace, No War!

Ada Churp Churp Pulak...

on 4 October 2011

Assalamualaikum... hari ini kak miera ade letak gadget baru kat blog iaitu churp churp. mesti da ramai yang dah ada kan. ape la kak miera ni, outdated betul <--mesti korang pikir camni kan. huhu. Ok2, kak miera letak gadget ni kat bawah iklan nuffnang ataupun di atas follower. kalau korang cari mesti jmpe punye la.. gatal-gatal kan tangan korang untuk klik ya! nanti kak miera akan picit-picit iklan korang jugak. :-)

p/s: iklan nuffnang cam chipsmore, so kak miera letakla churp churp. curang jap kat nuffnang. peace!

Suka Buat Lovebite

on 3 October 2011

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.


p/s:  hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki mahupun perempuan. Jangan disebabkan cinta, ada yang menjadi mangsa.

Anda Suka Poco-Poco?

on 2 October 2011



p/s:sesuai tak lagu ni untuk poco-poco? ehehe

Raya Sudah Habis!!!

on 1 October 2011

Assalamualaikum semua... bulan syawal sudah habis kan. bagi aku, raya tahun ni kurang meriah la. duet raya pun dapat sikit je, tak macam kecik-kecik dulu <-- jeles dengan adek-adek aku yang dapat banyak duet raya. pastu, bole dikatakan setiap hujung minggu mesti ada rumah terbuka aku menyibuk. save bajet kat situ. ehehe

amacam dengan raya korang pulak tahun ni? bez ke idok? dapat banyak duit raya tak? dah terjah banyak open house tak? berat badan naik ke turun? cite la sikit di ruangan kumen taw. :-)

i luv spongebob..erk

Jom Boikot Nike Reramai!!!

on 30 September 2011


IF YOU ARE A REAL MUSLIM YOU HAVE 2 FORWARD IT DON ' T STO P .......and say no to wear Nike in future .whether he apologise for same ..its a different matter that how much we do against rules of shariah.but we love Allah. nobody is ours only ALLAH..cant tolerate such type disgusting and punishable activities.

p/s:esok kitorang nak pegi dating, sape nak itot? angkat bulu ketiak ye.. :-)

Wardah Alisya: Pencarian bermula!

on 29 September 2011


Assalamualaikum... hari ni, pagi-pagi lagi aku dah blogwalking. tengah syok-syok blogwalking, aku ada terbaca satu segmen yang dibuat oleh cik Wardah Alisya. So, aku pun decide join. anda pun nak join? klik banner kat atas ni cepat-cepat. cik ni pun nak 50 blogger je.. :-)

Wordless Wednesday #2

on 28 September 2011


sahabat didahulukan 
buah hati diutamakan :)

Tak Patut Betul!!!

on 27 September 2011

Assalamualaikum... cerita yang aku nak cerita ni baru je berlaku beberapa minit yang lepas. kiranya suam-suam kuku lagilah. Ok2, begini ceritanya.

Aku pergi kedai topup tadi. Kalau nak topup kat kedai ni, kita kena tulis nombor kita dalam buku yang disediakan. Tengah syok2 aku tulis nombor henset aku, ada satu adegan yang tak patut. Nak taw tak? mestilah korang nak taw kan. Ok2, si bapak tadi telah menonjol kepala anaknya disebabkan si anak tulis terkurang satu nombor. So, nombor tu memang tak boleh masuklah kan. :-(

Begitulah ceritanya...

menaip entry sebelum blogwalking

p/s: jom blogwalking ya!!!

Lagu Cinta #3

on 26 September 2011



nak lirik? klik sini

p/s: sorry ek lagu ni agak ganas tapi liriknya memang mengancam. one more thing, band ini pun dari Malaysia. Support Our Local Scene & Art!!!

Manchester United ??

on 25 September 2011

Assalamualaikum... Manchester United seri ke <--ape daa. Itulah bangga sangat Alex Ferguson hari tu, kan da seri. kelab-kelab besar yang lain (dalam epl jela) suma menang minggu ni, ekau pulak seri. nak result suma match, picit sini. hoho


p/s: menunggu match QPR pulak, harap-harap menang la.. :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved