Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Ranking Negara-Negara Hackers

on 1 November 2011

Berikut adalah senarainya:

1. United States : Hebat dalam 'malicious activity', yang dilaporkan oleh Symantec. Serangan berasaskan laman web juga berasal dari negara ini.

2. China: Mendapat ranking kedua dari carta atas serangan berasaskan bots.

3. Brazil : Hebat dalam serangan 'spam' zombies.

4. Germany: Hebat dengan 'phishing host'.

5. India: Kebanyakan blog dengan niche 'hacking tutorial' adalah berasal dari negara ini, di mana anak-anak muda mereka juga merupakan pakar dalam pengekodan serta trik phishing.

6. United Kingdom: Mendapat tempat ke-enam dari senarai ranking, hebat dalam bidang 'malicious code'.

7. Russia: Hebat mencipta virus-virus baru dan sangat menyusahkan pengguna komputer.

8. Poland: Sama seperti negara-negara di atas, aktiviti 'malicious' dilihat semakin meningkat dari semasa ke semasa.

9. Italy: Negara ini dilihat semakin menurun akan aktiviti 'malicious' yang telah dilakukan oleh penggodam-penggodam di negara mereka.

10. Spain: Jatuh ke ranking nombor sepuluh kerana dilihat kesemua aktiviti seperti phishing, spam zombies, DDoS, telah menurun secara mendadak.


p/s: bagi miera, hackers ni ada jugak bagosnye. nak taw sebab ape? sebab dorang menguji sejauh mane tahap sekuriti blog atau website kite..peace yaw!!!
Ranking: 5

{ 8 ong gedek gedek... read them below or add one }

ibnuismaini said...

Setuju kenyataan akhir miera tu. Hackers itu ada yg white hat (baik), ada yg black hat (jahat).


1 November 2011 at 23:08
a r i l said...

haha..susah jugak..asek kene hack je..kih3


2 November 2011 at 06:08
Semut Senyum said...

saya tak suka hackers! =)


2 November 2011 at 09:42
khairul said...

fobia bila dh kena hacked aritu


2 November 2011 at 11:53
sis92 said...

wow nice sharing :)

im back hehe :)


2 November 2011 at 18:28
Lily said...

siap ada ranking tu


3 November 2011 at 05:11
KAK MUS said...

sokong ape yg miera kata tue...yg pnting gunakan kebijaksanaan yg ada tue kat tempat yg betol...jgn salah parking..hehe..;)


4 November 2011 at 17:15
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved