Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

8.8 Peratus

on 20 December 2011

Assalamualaikum...mesti korang tertanya-tanya kenapa tajuk entri ini 8.8 peratus. ada apa dengan nombor bertuah itu. atau adakah miera baru nak belajar mengenai peratus. ahaha. Okey, itu sebenarnya adalah jumlah dividen dan juga bonus yang akan diberi oleh Amanah Saham Berhad ataupun ASB kepada para pemegang akaun <-- wow!!! banyak kan, tak seperti tahun-tahun sebelumnya.

Miera pun dah berbulan-bulan peram duit dalam ASB, so, bulan depan bolehlah shopping. kejap ye, nak listdown barang yang hendak dibeli semasa shopping. By the way, siapa mahu ikut miera, sile jelirkan lidah sepeerti hagemaru ya! ahaha


p/s: awaiting for nuffnang also. keep supporting me ya! ^ ^
Ranking: 5

{ 19 ong gedek gedek... read them below or add one }

BisMi Aishah said...

wah...klo 8.8 % eaa... best nyee
sy pun melabur kat ASB baru 3 tahun ;)


20 December 2011 at 11:12
Jia Nur Fizza said...

saya budak baru belajar...baru mula belajar nk saving...nk dapat ROI lambat lagi lah jwbnya...=)


20 December 2011 at 11:16
Azekzk said...

Yang tu untuk tahun ini kan?


20 December 2011 at 11:34
LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak sabar nak tunggu brplah dapat tahun ni.. :)


20 December 2011 at 12:01
Farid said...

haha...keuntungan banyak..tapi kadar perolehan sikit...


20 December 2011 at 12:09
Ibnuismaini Ismail said...

Duit lebih dah boleh langgan plan Shoutmix $0.99/bulan. ahaha...


20 December 2011 at 15:18
Fabulous Me said...

Simpan utk hari tua. Yeay!


20 December 2011 at 15:26
SyAmSuL AnUaR said...

kalu nk kira bukan terus letak 8.8%.. Kiraan 7.5% dahulu..baru kira 1.25% lg tu bonus..lps tu br tambah kedua2 jngn slh phm pule...7.5% seunit n bonus 1.25% seunit..

http://www.under-8.com/2011/12/dapatkan-apple-murah-dan-berkualiti_20.html


20 December 2011 at 20:34
khairulazie said...

belanja dengan seelok2 nya...heheheh..


20 December 2011 at 21:03
Aishah Jahirah(cik aisha) said...

dividen thn ni tgi ckit dr thn lepas...alhamdulillah...ada asb asyik korek aje,rugi dpt bonus ckit...huhuu


21 December 2011 at 02:30
shark said...

pada yg dh melabur lama tu mmg untung ler.
pada yg br nk mula xleh wat apa ler
hehee.
ituler faedah menabung:)


21 December 2011 at 09:46
Dalila Hamid said...

akak ada la simpana sikit ASB tu.. kdg2 masuk kdg2 x.. hhe... dividen pun dpat...hhee


21 December 2011 at 10:20
kakchik@ella said...

Alhamdulillah .. Rezeki.


21 December 2011 at 10:52
Ladylike said...

tiba2 rasa nak cepat besar
HAHAHA ;D


21 December 2011 at 23:42
im4string said...

tinggi nye smp 8.8%..boleh la shopping


23 December 2011 at 23:49
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved