Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Ayat Selepas Kahwin

on 7 October 2011

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Rancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…\

menunggu saat bahagia ini..
Ranking: 5

{ 21 ong gedek gedek... read them below or add one }

EyA edamanhatiku said...

cinta pudar emmm menyedihkan p normal..yg pnting rumah tngga aman n lksnakan tnggungjawab jela..p lao cinta kekal waa indahnya dunia


7 October 2011 at 11:51
gadis kepastian said...

eee xmo la jd mcm 2...nak kongsi boleh x??


7 October 2011 at 12:00
Cik Orkid said...

haha, macam-macam :D


7 October 2011 at 14:04
hyazz said...

hahaha...no komen


7 October 2011 at 14:38
i am S!L4H.. said...

oh menakutkan

T___T


7 October 2011 at 18:09
Cik Azizah said...

biasalah tu kan...yg manis2 ms bercinta je..hikhikhik


7 October 2011 at 18:27
♥ norlida ramli ♥ said...

hahaha..adoi lawak2..

tp hakikatnya mmg betul..habis madu sepah dibuang..

so arap2 pas berkahwin lebih bahagia dr bercinta..amin :)


7 October 2011 at 18:34
MiszCoMoT said...

haaa..ney xsuke ney..huhu xmo la camtu..xmo3...


7 October 2011 at 18:59
Fatin Sallehuddin said...

tuddia , sadis ja . isk3~


7 October 2011 at 21:51
afzalsukasuki said...

6minggu - u sgt cantik sayang :)
6bulan - biasalah tgh bwak budak,tp stil seksi
6tahun - awak tak rasa nak kurus ke?
60tahun - woi tepi la..sempit!!


8 October 2011 at 10:51
shiya astalavista said...

muahaha...terbaek ah..


8 October 2011 at 11:52
Syazwana Mohd Zulkifeli said...

yg pnting,cinta itu itu prlu brlandaskan cinta Illahi..
Insya-Allah xkan ada bnda2 ni:)
scary betul...huhu
try dgar lagu istikharah cinta-sigma band...best sesangat:)


8 October 2011 at 12:33
Budak Nakal said...

perasaan cinta ibarat bau kentut...awl2 semerbak..lama kelamaan pudar dibawa angin..


8 October 2011 at 12:58
cik kiwi's said...

humm. jadi takut nak kahwinnn.


8 October 2011 at 13:34
ain dzaya said...

tamaw eh..laki camnie..nmpak sgt cinta hnya di usia muda...


9 October 2011 at 09:55
zuhanif said...

hehheh mira Mr Huby akak ketawa akak suruh baca entri ni :P


19 October 2011 at 20:47
duan said...

mintak2 la lepas kahwin nanti tak jadi macam ni..


30 December 2011 at 22:47
Cik Muda said...

@ afzalsukasuki....

ahahah jahatnyew.....hihihi~


25 January 2013 at 09:34
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved