Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Bakso Oh Bakso!!!

on 18 October 2011

Assalamualaikum.. da lama aku tak menaip entry di blog ini.. asyik asyik copy paste dari facebook je.. :) 0k2, kali nie aku nak bercerita makan bakso pulak. sape pernah makan bakso angkat tangan? nampaknya sikit je yang angkat tangan. sebelum aku merepek lebih detail lagi, takot korang bosan pulak. :)

Bakso nie sejenis makanan yang berasal dari negara seberang. Ia macam sup jugakla tapi ia ade bebola daging (dibuat khas, bukan supermarket punye k) diletak pula dengan mee ataupun mihun. Ia sangat sedap dimakan pabila ade kicap istimewa, cili, sambal belacan (hijau). korang boleh imagine tak rupe bakso camno..

0k2, semalam aku telah memakan bakso, the very first time, itupun setelah disarankan oleh tokey kedai makan yang aku n the gang lepak . beliau cerita punye la sedap lalu aku pun cube la try. Nampaknye, bakso yang aku oder tidak mengecewakan, dapat pulak orang indon yang buat. sebagai perencah tambahan, aku letak kicap, cili dan juga sambal belacan banyak-banyak. abes muka aku berpeluh cam main badminton tiga set je. siyes terbaek wey!!!

ihsan mr google
p/s: terliur pulak nak makan bakso lagi.. lalala
Ranking: 5

{ 39 ong gedek gedek... read them below or add one }

misyamissyou said...

wah sedapnye..dah lame gak xmakan bakso ni..perghh!


18 October 2011 at 18:16
diana said...

masa duduk jb dulu selalu akak makan bakso sebab kedai nya depan umah je...
dia bawak lori tetiap petang
balik kerja mesti beli..
siap kongsi resepi lagi..
heheheh


18 October 2011 at 18:28
ChaCha said...

x penah mkn bakso..hehehe


18 October 2011 at 18:37
Edina Kasyah said...

lma dh xmkn bakso +___+


18 October 2011 at 18:56
Fabulous Me said...

Mak oi ptg2 nih cite mkn :p sodap!


18 October 2011 at 19:09
Pendamba Mawar said...

sodap..dulu kat peneng selalu la makan


18 October 2011 at 19:10
DRceria said...

suke2.... I LOVE IT.. teringat time bukak pose dgn bakso (mom pye recipe)... 3 hari bturut2 bakso pun x jemu... :P


18 October 2011 at 19:24
cik mawar said...

lahh..bru 1st time..its okey..jnji da pnah rse///emmm kannn mmg sedap kann..cikmawar pun ske bakso ni...setiap kali g psar mlm..msti beli 1...


18 October 2011 at 19:58
roha said...

saya pun pnah makan bakso for the 1st time n x la sdap sgt.mgkin kt tmpt saya tu x power kot.


18 October 2011 at 20:04
zuhanif said...

sedapnya nyum2 :P


18 October 2011 at 20:42
Tikah said...

x penah mkn bakso..bace ntry ni meneleh air liur..huhhu..


18 October 2011 at 20:55
Inani said...

sedap eh??tapi syg nya..saya ni jenis yg susah nak makan benda yg saya tak pernah makan..hurmmm...

(tetiba air liur meleleh) ehhehehe


18 October 2011 at 21:01
shameel Iskandar said...

bakso kt malaysia berbeza sedikit dgn bakso kat indonesia.Tika dok kat sabah dulu, sllau jugak mkn bakso di lahad datu.


18 October 2011 at 21:13
Bro M.7. said...

Wush..bakso best woo..wong jowo mangan bakso.. :p


18 October 2011 at 21:14
Azhafizah[フィザ] said...

arghh..tidak!!!fiza suke makan bakso ni..


18 October 2011 at 21:34
fatin hanani said...

fatin xpenah pun try lgi bakso ni...
dengar dah banyk kali dah :D


18 October 2011 at 21:36
cik abbit said...

kat kafe cikAbbit sedap dabel2 :)


18 October 2011 at 21:48
♥ norlida ramli ♥ said...

wah sedapnya..penah gak mkn bakso..tp sekali je..hehe


18 October 2011 at 22:02
Sha said...

nak semangkuk 1..heee


18 October 2011 at 22:11
Lieyly ︱ Alia said...

nk jgk..alia xpenah makan lg pon :(


18 October 2011 at 23:01
Shorim Kasih said...

xsuka sgt bakso tp mee sup antara mknn fvrte..hehe,,

p/s ; prut tgh ksng ni...mlm x mkn lg..huhu


18 October 2011 at 23:16
CintaKhadijah said...

kecur air liur bace ciri2 bakso.hahaha..


18 October 2011 at 23:43
aRa ❤ aFiq™ said...

da lme ta mkn bakso.. terliuq ni..


18 October 2011 at 23:59
Eyda Dania said...

membace entri ni dikala kelaparan...hehehe..da lme xmkn...blnja e eyda..hehe


19 October 2011 at 00:38
inche hlovate said...

adik sya suka bakso ni


19 October 2011 at 08:30
♥Aien Najwa♥ said...

bakso memang superb!!~~letak cili, perggh..sentap..=D


19 October 2011 at 09:21
white eve said...

adeiii! nih lagi satu gambar mknan, mang nazak dah prot ni mintak di isi T_T


19 October 2011 at 09:58
tyra uyura said...

new here :)

sedapnye.. yummy2~~


19 October 2011 at 11:33
hyazz said...

meatball dia tak suke la...ntah rasa semacam lak..yang len tu ok laa


19 October 2011 at 13:12
acheeqa farhana said...

peh..dah la tghri..tak makan lagi..bakso ni buat org geram je..hehe


19 October 2011 at 13:23
khairul said...

lama dh x mkn bakso nie


19 October 2011 at 13:52
Ayien Ocaca said...

dekat melaka ade stu kdai bakso yang yien suke makan tau...kat tepi pntai...syok...
kat pantai puteri a.k.a pantai kundur...
smbil lyn bakso...smbil layan view laut...
terbaek la....


19 October 2011 at 14:22
aiNa yaZiD said...

peh bakso..~!! sedap wook. =)


19 October 2011 at 17:12
ctk said...

xpernah cuba lagi tp rse cm nk jeee..hOhO


21 October 2011 at 01:16
MaYa MustWany said...

tak suka bakso.tapi family suka.ha3 seperti biasa mas mesti lain.


21 October 2011 at 01:34
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved