Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Celcom Center

on 7 October 2011

Assalamualaikum... aku ada satu cerita nak dicoretkan di sini, ianya berlaku semasa aku membayar bil broadband di celcom center. begini ceritanya...

Aku : Semekom kak,saya nak bayar bil broadband la.
Awek celcom: ok2, adek ada bawak bil tak?
Aku: saya bayar guna no ic jela kak.
Awek celcom: line tenet slow la adek. sorry ek
Aku: camnila, saya bayar dulu, akak bayar bila time da laju ye.
Awek celcom: ok2,akak bagi resit taw.

Selepas nak setel dye tulis maklumat aku dalam resit....

Aku: nape line tenet slow kat cni?
Akak: ... (senyum je)
Aku: sedangkan kat center pun da slow, apatah lagi kitorang ni. ape daa.. (nasib baik awek cun yang jaga, so aku malas nak cakap lebih-lebih)

Aku pun berlaku pergi....
dua kali aku nampak kete ni tyme otw nak balik

p/s: ni tanda tak puas hati aku sebagai pengguna celcom broadband selama setahun lebih. line korang sangatlah tak memuaskan hati aku. tweak betul-betul  la line korang tu sebelum bagi user pakai. :(

-akim
Ranking: 5

{ 28 ong gedek gedek... read them below or add one }

Budak Nakal said...

btol3..mse wat praktikal dulu pnah pkai BB celcom...line mmg slow dan x stabil...hampeh..


8 October 2011 at 13:11
cik kiwi's said...

saya pakai celcom gak ni. kengkadang slow. tgk tempat jugak..:P


8 October 2011 at 13:32
sis92 said...

sis pakai digi bila kat u
kat umah pakai P1..
jmput komen2 di blog :)


8 October 2011 at 13:42
♥Aien Najwa♥ said...

saba yer dear..saye pown pakai celcom gak..bile dh bayar, okla dier..time nak habes tempoh, time tulah wat hal..ape kate tuker kepade UNIFI, laju..hehe..=)


8 October 2011 at 13:46
mirakim said...

aien:unifi mhl sgtla..x mmpu miera


8 October 2011 at 13:59
AIEN NOT ALIEN said...

bertukarlah pada yang lebih pantassss.. hehehe...


8 October 2011 at 14:42
Azhafizah[フィザ] said...

fiza pakai bband celcom ni dari dec 2009..kdg2 mmg ko..but now cam ok je..boleh lah dari xde..huhu


8 October 2011 at 14:55
budakijaupendek said...

semalam pun celcom tak dpat send msej!
grr.... marah! haha


8 October 2011 at 15:01
..cik gugu.. said...

aku pakai ok je.. tp ble guna lbh 5gb mmg slow lah ;p


8 October 2011 at 15:06
santai said...

pernah pakai celcom bb.. line teramat teruk.. terpaksa tukar maxis bb.. sama jugak.. akhirnya tukar P14G ok le sikit tapi coverage terhad.. banyak tempat takde coverage.. hmmmm


8 October 2011 at 15:57
yusuflaili said...

Salam;
kat sinipun sama je..


8 October 2011 at 16:07
MoneyMakerGroup said...

dulu pakai celcom bb ..memang lembab..
sekarang ni pakai streamyx 1mg oklah...
tak cuba maxis bb? member2 kata ok sekarang ni...


8 October 2011 at 17:24
Hunnym Syot 美智子 said...

celkom bb tgk tmpat jugak!! huhu


8 October 2011 at 17:28
::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sabo aje le . baik ade dari tade kan . :)


8 October 2011 at 18:05
Mummy Adriana said...

mmg pown...adooiiii broadband celcom mummy nie line hampas kelapa! Menci tul ar.......;( xmo kawan ag da hahahahaha


8 October 2011 at 19:19
Peah Glemer said...

maxis pun lembab dah skang nih.


8 October 2011 at 19:48
Rara. said...

line celcom dah habis laju dah.

line lain lagilah lembab. hadesh! benci bila line lambat.


8 October 2011 at 19:49
Fatin Sallehuddin said...

naseb lah bb celcom neh . ikot dan dia ja nak laju ka nak slow ka . isk3~


8 October 2011 at 20:25
Hishyamuddin said...

haha..betoi3.. dia sndiri pon line slow kan..


8 October 2011 at 20:47
i am S!L4H.. said...

haha. x bole blahhh


8 October 2011 at 22:36
gnesop.com said...

center pun slow? iks iks iks..
kalau kat center P1, tenet laju giler.. tp kat rumah tak laju sgt..

celcom pun patut cam tu..kan?

setakat ni pakai mat kuning ok lah.. kurang bermasalah :)


8 October 2011 at 23:13
Azyan said...

tapi celcom lagi okay dari maxis :D


8 October 2011 at 23:53
MaYa MustWany said...

he2.allhamdullilah mas tak pernah de masalah lagi dengan staff strmyx

kalau rosak je,terus call,memang layan baik siap borak2 gelak2 lagi..ceh..

kalau suruh datang tukar/betulkan,that day or sok pagi terus datang.

nama mas pun maybe da fofulor dulu.kih3.asyik call je,now da tahu cara2 setelkan,senang buat sendiri jew.

bayar just kat maybank2u.line internet laju.senang cer.best.ha3


9 October 2011 at 00:44
Azmi Khan said...

nama je celcom center tp bukan pakai line celcom pun....
haha.....
P1 lg lembab.... selamat mengguna je la.....


9 October 2011 at 03:13
azis Grafis said...

line celcom dah habis laju dah.


9 October 2011 at 09:23
afzalsukasuki said...

hahaha terus sound secara sinis ye kat depan kaunter!!ha ni makannya!!!hahaha


9 October 2011 at 09:39
ain dzaya said...

hahaha...sebab tu jgn guna celcom..p1max kan ada~


9 October 2011 at 09:51
afzan said...

dah boleh unsubscribela macam tu


9 October 2011 at 11:43
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved