Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

MAK MENCARIKAN JODOH UNTUK ANAK LELAKINYA

on 17 October 2011

Ok..Ceritanya berbunyi macam ni........

Pada suatu hari tu, si ibu pun bawakla calon-calon yang dia rasa sesuai untuk dijadikan isteri kepada anaknya tu merangkap bakal menantunya la kan.

Si ibu ni jemput semua calon-calon tadi datang ke dalam rumahnya. Si ibu ni pun panggil la anak sulung lelakinya tu untuk pilih yang mana-mana dia berkenan...Sebab semua yang datang ni hot-hot belaka..Mustahil tak dak sorang pun yang melekat.

OK..Calon-calonya adalah seperti berikut:
Calon Pertama:

Ciri-ciri: Kulit cerah, rambut ikal mayang, pipi gebu, BUKIT BESAR!
Pekerjaan: Operator telefon a.k.a customer service merangkap receptionist

Si anak lelaki menolak calon pertama. Si ibu tanya la sebab dia menolak. Si anaknya pun dengan selamba berkata:

"Ala Mak...yang ni tak syiioookkkk....dia nih selalu cakap

MAAF, SILA TUNGGU SEBENTAR"
REJECT!!!

Calon Kedua:

Ciri-ciri: Kulit sawo matang, mata bulat dan besar,badan 100% bergetah, BUKITnya very nice..
Pekerjaan: Setiausaha

Yang kedua pun tolak jugak!Haih!!! Alasannya dia tolak "Nih lagi tak syok...asyik-asyik,

HARAP BERSABAR...SILA BERSABAR"
REJECT!!

Si ibu pulak makin risau sebab kebanyakkan calon yang ditunjukkan tak memenuhi kriteria anak
lelakinya tu...Demand sungguh! Si ibu pun jemput calon terakhir...Dengan penuh kecewa dia rasa si anak akan tolak calon ketiga.

Calon Ketiga dan Terakhir:

Ciri-ciri: Kulit gelap-gelita, mata sepet sikit, badan 50% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan.
Pekerjaan: Guru.

Tanpa segan silu dan memikir panjang lalu si anak lelaki ini bersetuju untuk memilih calon ini. Si ibu pun yang pening kepala tadi tiba-tiba terkejut lalu bertanya kepada anak lelakinya tu sebab dipilih calon yang terakhir ni. Lalu anaknya pun bagitau... "Hah! mak nih la syok sikit...kalau cikgu best pasal dia selalu cakap

ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NI , BUAT MACAM NI 10 KALI LAGI. TERUSKAN..HAAA..TERUSKAN DAH BETUL TU..."
NAK!!NAK!!NAK!!

Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk.. "Bang!!!....Abang kawin la dengan konduktor bas. Lagi syok!!!!....Diorang selalu cakap....

"NAIK CEPAT,NAIK CEPAT...MASUK, MASUK.....MASUK LAGI, DALAM LAGI...DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH, MASUK BELAKANG....BELAKANG LAGI, LAGI BELAKANG"

Boboiboy kartun terbaik
p/s: miera dah share 7 churp churp tuk korang..rjin rjinla jenguk ye di zon cari makan ataupun korang boleh klik nombor bertuah korang kat sini. 1, 2, 3, 4, 5, 6 dan juga 7.  peace!!!
Ranking: 5

{ 8 ong gedek gedek... read them below or add one }

shida said...

ahaks..
lawak ni untk 18tahun ke atas...:)
~~


18 October 2011 at 00:48
syahirooAhmad said...

adehh. double meaning.. dush2 sekali kat adik dia yang berumur 10tahun tu.. kecik2 lagi dah pandai!


18 October 2011 at 10:10
bubu elmo anak zulkepli said...

Alamak ,,belom cukup umo,,tkleh bace


19 October 2011 at 18:32
ctk said...

hahaha...apela....


21 October 2011 at 01:27
Fykah said...

TerBaeeek la ! Like3 ...


26 October 2011 at 00:21
kinah said...

ingatkan apa la hehe.. nasib dah cukup umur huhu


10 November 2011 at 10:06
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved