Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

GEMPAR!!! IKLAN INI BUAT PUAK YAHUDI MENGAMUK

on 22 September 2012


IKLAN INI BUAT PUAK YAHUDI MENGAMUK - Semenjak tersebarnya video menghina Nabi Muhammad S.A.W, Innocence Of Muslims ke seluruh dunia oleh puak-puak Yahudi ini, akhirnya kini mereka terpaksa berhadapan dengan apa yang umat Islam di dunia rasai selepas turut dihina dalam sebuah iklan oleh sebuah syarikat pembuat pil.

Sebuah surat khabar di Estonia telah menjadikan gambar tahanan Yahudi di kem Nazi sebagai iklan pil diet. Tidak hairanlah, iklan ini mengundang kemarahan banyak orang, terutama kaum Yahudi.

Iklan itu sendiri mempromosikan pil diet yang memaparkan sejumlah lelaki kelaparan dengan lokasi di kem maut terbesar di Jerman itu. Dalam iklan itu, terpampang tulisan,''Satu, Dua, Tiga, pil pelangsing Dr Mengele sangat berkesan untuk anda! Tak ada lagi orang gemuk di Buchenwald!"

Reaksi paling keras datang dari organisasi Yahudi. Mereka mengecam iklan di Eesti Ekspress yang diletakkan di bahagian jenaka surat khabar itu. ''Iklan ini amat mengelirukan dengan mengorbankan jutaan mangsa korban Nazi,'' ungkap Efraim Zuroff dari Pusat Simon Wiesenthal, Jerusalem.

Alla Jakobson, jurucakap komuniti Yahudi Estonia, berkata, insiden itu menunjukkan masyarakat Estonia mengalami masalah besar dalam moral dan nilai etika.

Ranking: 5

{ 2 ong gedek gedek... read them below or add one }

Remy hazza said...

bila kena batang hidung sendiri..melenting pulak....!


23 September 2012 at 13:03
aswadz said...

dlu kenakan org. skang diri terkena lak. fair & square


23 September 2012 at 14:53
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved