Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Subhan'Allah!!! Wajah Manusia Pada Batang Pokok

on 2 June 2012

Wajah manusia pada batang pokok mengemparkan penduduk Marang. Alangkah terkejutnya dua rakan apabila seraut wajah manusia yang lengkap dengan mata, hidung dan mulut tiba-tiba muncul pada batang pokok tembesu yang ditebang mereka di Kijing.


Seorang daripada mereka, Mohammad Sulaiman, 61, berkata selama ini dia tidak pernah terperasan akan wajah manusia pada batang pokok tembesu di tepi rumahnya itu.

Ikuti penjelasan lanjut di bawah ini...


“Saya ajak rakan, Zakaria Ismail, 48, tebang pokok ini untuk membersihkan kawasan bagi membina rumah baru. Kami tidak sedar pun perkara itu hingga diberitahu anak saya,” katanya.

Pada mulanya, kata Mohammad, dia tidak dapat melihat ‘wajah’ itu.

“Tapi apabila saya menjauhkan diri dalam jarak 10 meter dari batang pokok itu, baru saya dapat lihat, ia seperti manusia yang sedang memandang sesuatu,” katanya.

Mohammad berkata, selama ini kawasan di sekitar pokok tembesu itu menjadi lokasi permainan kanak-kanak hampir setiap petang.

Rakannya, Zakaria pula berkata, dia pada mulanya tidak berani mendekati pokok tembesu apabila ditunjukkan keanehan itu oleh Mohammad kerana bimbang ia ada kaitan dengan perkara yang tidak baik.

“Namun apabila dikatakan ia berwajah manusia, saya akuinya kerana saya sudah tengok. Bagi saya, ia sangat unik,” kata Zakaria yang tidak kisah untuk terus membantu rakannya membersihkan tempat itu.

SUMBER
Ranking: 5

{ 4 ong gedek gedek... read them below or add one }

Remy hazza said...

mungkin secara kebetulan......
tapi tiada yg mustahil kan ?


2 June 2012 at 22:34
SP (spudinpunya) said...

uishhh ....kebetulan ni bak kata remy hazza


3 June 2012 at 13:05
aswadz said...

uishhh... kebetulan ni bak kata remy hazza & SP


6 June 2012 at 14:59
Fadhli Hikaru said...

uishh... kebetulan ni bak kata remy hazza, SP dan aswadz


13 June 2012 at 12:29
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved