Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Filesonic Ditutup, Menyusul Mediafire Selepas Ini

on 24 January 2012

Assalamualakum... hari ini miera menulis mengenai Stop Piracy Online Act (SOPA/PIPA) lagi. Sebelum ini miera ada menulis mengenai Megaupload ditutup kan, dan sekarang Filesonic juga telah mengambil tindakan berjaga-jaga sebelum dikenakan tindakan terhadapnya. FileSonic kini hanya boleh digunakan untuk memuat naik dan mendapatkan kembali fail yang anda telah dimuat naik.

SOPA/PIPA mengganas. Yang pasti, selepas ini pasti banyak lagi laman web perkongsian fail termasuk Mediafire (favourite orang ramai ni) akan bungkus tikar. Selain itu, berkemungkinan Google, Facebook dan juga Youtube akan pupus di internet. Jadi, apa yang tinggal di internet selepas ini.

Let's stop SOPA before it's too late!!!


p/s: Semua pengasas pada laman web download lain dah mula tak senang duduk. uploader dah mula hempas kepala kat pc. kaki download pula bagaimana ya?
Ranking: 5

{ 17 ong gedek gedek... read them below or add one }

Azekzk said...

aduh payahlah macam ni. Agak2nya apalah yg akan jd nanti.


24 January 2012 at 14:00
Cik tikah said...

kenapa semua bnda dh lupus? parahla hdup cik tikah lepas ni


24 January 2012 at 14:20
HalimKich said...

aiseh..MF nak tutup..skrg ni tgh dload tv series 79 episod...yg complete bru nak msuk episod ke 7..hrp2 kalo pun MF nak tutup biar la dload sy cmplete dulu huhu


24 January 2012 at 14:26
Kamikongsi said...

Lepas kes Megaupload ditutup hari tu, FileSonic pun dah mula tutup fungsi sharing diorang. Lepas tu dengar khabar file hosting lain semua dah mula delete file yang ada copyright.Torrent sekarang pun dah mula hati-hati.Paling latest news teman dengar,web/blog yang ada share file download yang ada copyright mungkin bakal dikenakan tindakan oleh Google. Teman rasa lepas ni memang sesak la pawagam kalau tak ada filem yang boleh download.


24 January 2012 at 14:38
Koding said...

Pengguna-pengguna internet juga tentunya bersusah hati...
Tak boleh lagi nak mendonlod...


24 January 2012 at 14:44
zana said...

lepas ni habis la..xleh nk downld lagi..kecian kita sbgai penguna ken..urmmm


24 January 2012 at 15:03
Detective Fiqa said...

=.= okay Df siasat lagi =.=


24 January 2012 at 17:27
~Nana BamBam~ said...

payah2..pasnie gune myspace je le..haha


24 January 2012 at 18:48
naiemah_ramli said...

errr..naiemah tak pham =.="


24 January 2012 at 18:49
Lady Emilya said...

haa, biar betul oh no :\


24 January 2012 at 20:26
Miss Purple Ungu said...

alaa...payah la nak download movie pasni huhu


24 January 2012 at 21:49
capt. keon alhan said...

aiseh...nak download pyh le cenggini...


24 January 2012 at 22:45
khairul said...

x paham amende nih


25 January 2012 at 00:08
Boyz_ed said...

Ambooiihhh ! Mediafire akan mnyusul ? Bahaya !!! :3


26 January 2012 at 16:00
Phat said...

x reti donlod2 ni


27 January 2012 at 10:38
Aida Omar said...

ahhh..stress nak tgk movie free tak boleh dah. huh! hehe


27 January 2012 at 12:13
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved