Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Oh! Kotak Jerit

on 19 January 2012

Assalamualaikum... hari ini miera mahu menulis mengenai gadget pertama sekali yang dicari oleh para blogger, kotak jerit. betul tak? mengaku jela, tembelang korang sudah pecah. ahaha. Ok2, terdapat bermacam-macam jenis kotak jerit yang wujud di alam maya ini dan yang paling digemari sekarang adalah cbox dan juga fibox. masing-masing ada kelebihan dan kelemahan tersendiri.

Tamat sudah mukadimah, kotak jerit yang miera kurang suka, calon-calonnya adalah :

1. Fibox
    - bagi miera, fibox ini memang bagus tapi kadang-kadang fibox ni bengong jugak terutama sekali pada mereka yang mempunyai internet yang lembab. korang tengok sendiri la, lepas nama (miera), ade icon :( dan itu menandakan jejak korang tak di terima. kalau tak percaya, korang cuba refresh mesti tak ada jejak korang ditinggalkan.


2. Shoutbox by busuk.org
   - kotak jerit jenis ini mempunyai time loading yang lama sehingga memakan masa berminit-minit dan bila sudah di-'shout', tiada pula jejak yang ditinggalkan kelihatan. nampak tu, tiada pun jejak dari miera. tengok gambar di bawah ya!


Sebagai kesimpulannya, miera sarankan korang gunakan CBOX, walaupun susah tapi ianya praktikal selepas SHOUTMIX tamatkan kontrak percuma. peace yaw!
Ranking: 5

{ 28 ong gedek gedek... read them below or add one }

Boyz_ed said...

Wow ! Setuju tu Kak Miera . Ed pun guna Cbox . Ya x ? =)


19 January 2012 at 18:18
هانيم إرشاد said...

pening dengan kptak jerit ney.. mcm2 hal :)


19 January 2012 at 18:46
Cik tikah said...

agaklah. nk guna cbox je la. hehe..


19 January 2012 at 18:47
Hanif said...

aku pun lemah dengan fibox...kadang2 dia gerak giler2
I pakai shoutbox


19 January 2012 at 19:15
Elih Japahar said...

Link merbahaya...takut nak tekan lol :P


19 January 2012 at 19:16
FAIZ FAKHIRIN said...

cbox mmg ok stkt ni..yg len byk probs...


19 January 2012 at 19:18
Pamie said...

hehe..sokong2..


19 January 2012 at 19:26
Selendang Merah said...

sm tak taw nak guna mana satu..hehe


19 January 2012 at 19:27
tieha ismail said...

tieha pon guna cbox..teheeee...


19 January 2012 at 19:29
Khairil said...

rindu kat shoutmix...


19 January 2012 at 19:34
naiemah_ramli said...

mcm2 kn masalah..
nak BW pon terbantut kalau ada mslah gni =)


19 January 2012 at 20:02
karen said...

aq gne fibox .. okay jew ~


19 January 2012 at 20:20
Lady Emilya said...

blog sy guna cbox lalala ^^


19 January 2012 at 20:24
Cik Azizah said...

jijah semua ada..pilih je mane yg nak! hahaha


19 January 2012 at 21:08
Saddila said...

dulu guna cbox . tapi akibat pengaruh , guna fibox . tapi rasa nak tukar kepada yang lama laa :(


19 January 2012 at 22:11
remyhazza said...

bagus info nie.....
cbox mungkin yg terbaik.....setakat nie...


19 January 2012 at 23:06
shida'R said...

bila plak balas balik?? entri xde kene mgena lgsg cer baca betul2 entri k.shida..


19 January 2012 at 23:40
ChaCha said...

setia dr dulu smpi skg ngn cbox..lepas shoutmix byor..


19 January 2012 at 23:47
kiz said...

pakai cbox balik ni.. dua2 tu menyebabkan page loading jadi berat..


20 January 2012 at 00:17
duan said...

rasanya stakat ni pkai fibox ok je..


20 January 2012 at 00:39
Polskahackrew said...

sy guna fibox skrg sbb sy pakai classic menu navigation,navigation tu x sesuai ngan cbox,, hehe.. apa2 pun cbox mmg terbaik.. yeah


20 January 2012 at 04:07
♥AienNajwa♥ said...

penah jadi jugak..yup !~ ala-ala tak betul jap time tu rase..=P


20 January 2012 at 08:22
shark said...

xtau plak pasai prob FiBox tu..
so pasni tiru cm shark.
pakai 2 shoutbox.


20 January 2012 at 10:25
Aien Not Alien said...

fibox memang pening..kadang2 jumpa fibox yang message sama diulang berpuluh-puluh kali...errr


20 January 2012 at 11:19
aisya said...

sy pun mengalami bnda yg same! huhu.. susah nk bw cmni..


20 January 2012 at 12:42
Azekzk said...

syok jgk pakai fibox.


20 January 2012 at 17:55
Koding said...

Apa kata, cuba menjerit dlm air pulak...


20 January 2012 at 22:22
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved