Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Kisah Seram

on 7 January 2012

bagi yang lemah semangat..sila bawa rakan atau ahli keluarga membaca bersama..

Baik-baik bila pergi ke KLCC !! Bawa kawan dan jangan sorang-sorang. Kisah benar yang mengerikan lagi menyeramkan ini terjadi kepada seorang staff lelaki yang bekerja di tingkat 40 bangunan KLCC.

Pada hari tersebut (hari Khamis malam Jum’at) beliau ada membuat OT dan terpaksa pulang agak lewat kira-kira jam 11 malam sendirian. Sampai di depan lif, dia pun tekan tombol untuk turun. Kemudian,pintu lift terbuka tanpa ada siapa2 didalamnya. Dia masuk dan tekan tombol “G” untuk ke Ground floor.

Tetapi entah mengapa, lift yang dia naiki itu terus naik ke atas, tidak turun ke bawah. Ketika sampai di tingkat 59, lif tersebut berhenti. Dan pintu lif terbuka… kemudian masuklah seorang perempuan yang cantik dan menawan sekali sambil tersenyum manis. Dia tak pernah melihat perempuan itu sepanjang bertugas di KLCC. Perempuan tadi pun masuk dan berdiri di belakangnya.

Dia tertanya-tanya di dalam hatinya… “Siapa perempuan itu, dan kenapa sudah lewat malam belum pulang ke rumah?” Mau disapa terasa malu pula, jadi masing-masing saling diamlah. Dalam suasana hening sepi itu, lift tersebut terus meluncur turun dari satu tingkat ke satu tingkat.

Tiba di tingkat 13, lampu lift terpadam dan lift terhenti. Dia mencium bau yang teramat busuk, yang mengganggu rongga hidungnya. Bulu romanya tiba-tiba berdiri. Dalam keadaan yang begitu cemas dan seram, dia cuba menenangkan perasaannya dengan membaca apa sahaja ayat-ayat suci yang terlintas diingatannya sambil memberanikan diri untuk menoleh ke belakang setelah lampu lift menyala………

Kelihatan wajah perempuan itu telah berubah menjadi pucat dan riak mukanya juga kelihatan amat mencurigakan ….

Dia cuba menjerit untuk meminta pertolongan, tetapi lidahnya terasa kelu dan kakinya juga menjadi kaku untuk membuka langkah.

Tiba-tiba, perempuan misteri itu mula membuka mulut dan berkata ……..

“Maaf ya… saya terkentut tadi… abang jangan marah ya ?”



p/s: da lama tak datang klcc. siapa nak teman miera pergi sana? hihi
Ranking: 5

{ 20 ong gedek gedek... read them below or add one }

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

buat cuak ja..huhu..
nsb baik disiang hari..heeee =)


7 January 2012 at 11:46
SITI NUR AMIRAH ! said...

hushhh...!!! giler seram cite nie . hahax :D


7 January 2012 at 11:56
mira maisara said...

haha..jahat..wat suspen je :D


7 January 2012 at 12:00
Muhammad Naqib said...

Ingatkan btol2 tadi..,huhuhu


7 January 2012 at 12:04
khairul said...

jom abg teman miera p KLCC


7 January 2012 at 13:18
Cik tikah said...

adoi. ingat btol lah tdi. cik tikah dah la keje situ. hehe..


7 January 2012 at 14:15
Lady Emilya said...

huahh ingat kan betol2 tadi haha
tu la pelik jugak kalau betul pompuan tu 'something', mesti bau wangi, tapi ini dia bau busuk.. har har xD


7 January 2012 at 14:27
miSpYeja said...

ptt busuk..kntut upanya


7 January 2012 at 15:54
Almade Nespesor said...

hahaha, ingat betul2 hantu... nguii je.. kekekeke


7 January 2012 at 16:12
Farra said...

debar2 jgk bace skali hampeh -,-' haha


7 January 2012 at 17:45
Boyz_ed said...

Xyah main situ . Tu tmpat Ed . :P


7 January 2012 at 17:46
Azekzk said...

cis macam tertipu je. Apa2 pun memang lawak ceritanya.


7 January 2012 at 21:20
remyhazza said...

ciss... buat saspen jer... baru nk ke KLCC siang nanti......


8 January 2012 at 00:34
Bo the Nerd said...

hahaha...citer ni mmg seram..belum saya yang buat lagi..


8 January 2012 at 01:16
LiLy @ MumMyQiStInA said...

mula2 baca tadi rasa seram jer.. :)


8 January 2012 at 10:49
::cik asha:: said...

hahaha..wat saspen jer..
skali scroll down bawah rupenye pompuan tu terkentut..
cit...hihihi


8 January 2012 at 10:56
Razifredz said...

layan lagi .... kentut biasalah ... kalau korang pn mesti lain mcm jg kan ha ha ha


8 January 2012 at 13:49
chinta qiela said...

haha ! lawak betul .


30 January 2012 at 22:33
Azham Vsvc said...

bongeks!!! hahaha


10 July 2012 at 20:56
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved