Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Anonymous serang laman web kerajaan, industri muzik

on 20 January 2012

Assalamualaikum. hari ini miera ada satu cerita tergempar yang ingin dikongsikan. Cerita ini adalah mengenai satu kumpulan atau jaringan pengodam antarabangsa iaitu Anonymous. korang semua mesti pernah dengar cerita mengenai mereka. kalau dahulu, mereka telah melancarkan perang terhadap laman web kerajaan kita ataupun lebih dikenali sebagai Operation Malaysia. sekarang miera dengar cerita ingin membuat onar yang lebih besar. ingin tahu, teruskan membaca...

Anoymous, identiti untuk sekumpulan hacker yang berkemahiran tinggi mengancam akan melancarkan serangan ke atas laman web White House selepas mereka telah berjaya memecah masuk laman web FBI, Jabatan Kehakiman, Universal Music Group, RIAA dan Motion Picture Associatio of America. Ianya sebagai tindakan protes terhadap pihak persekutuan yang telah menghentikan (shutdown) laman web perkongsian fail (download) yang popular, Megaupload.
 

Sebelum ini, Anonymous telah berjaya menggodam laman web utama Sony yang telah memulakan penubuhan Stop Online Piracy Act (SOPA). tahu tak apa yang diorang buat? Anonymous meletak link fail Bittorent di muka hadapan laman web itu untuk membolehkan sesiapa saja mendownload movie best dan lagu-lagu popular keluaran Sony Pictures dan Sony Music


p/s: wahai Anonymous, tolong godam laman web Maybank untuk miera sekali ya! tengah pokai ni. lalala
Ranking: 5

{ 17 ong gedek gedek... read them below or add one }

wannuramirah said...

hahah. lu amek kesempatan an mira. alang2, lu suruh pakcik anonymous tu godam CIMB skali la. lalalala


20 January 2012 at 18:25
Cik tikah said...

adoi.. semua nak godam. jgn godam blog cik tikah sudah. haha


20 January 2012 at 18:40
Detective Fiqa said...

=.= okay. ni kes yg df nak siasat ni hahaha


20 January 2012 at 18:48
Azekzk said...

dasyat juga diaorg ni.


20 January 2012 at 18:50
shahrazali said...

emm....no komen psl anonymous ni..

diorang memang hebat...


20 January 2012 at 19:53
Izz Faizah said...

ish3...dasat tul anon ni ye...:)


20 January 2012 at 20:13
Polskahackrew said...

tlg hack duit kat bank n tranfer ke akaun sy,, x da duit da ni,, hehehe


20 January 2012 at 20:28
Semut Senyum said...

kenek2 la ude, lombu patah tanduk ah!
cek mek konelah tumbuk, cek awe konolah godam. hehehhehe


20 January 2012 at 20:31
Paris Lipton said...

hack sekali fb hahah


20 January 2012 at 21:45
Nesa Wazir said...

huhui..pndainye mreka ;)


20 January 2012 at 22:44
KK said...

Kali ni diorang mengganas lagi sebab owner Megaupload sampai kene tangkap. harta kene sita.ramai kot yang tak setuju dengan akta SOPA tu.walaupun isu cetak rompak ni berleluasa tapi rasanya penerbit,pelakon semua still dapat keuntungan yang banyak.nampak sangat diorang tamak nak kaut semua.

Post terbaru: Jual rumah untuk beli jambatan


20 January 2012 at 23:20
naiemah_ramli said...

err..bijak tol mereka2 ni...
esh2..heee....


20 January 2012 at 23:35
nur_za said...

hamboi..suh godam mybank..haha..boleh ke..nk mntk tlg jgk la


21 January 2012 at 05:25
ICAH BANJARMASIN said...

Nice article..I like it my friend..salam ukhuwah.


21 January 2012 at 10:48
★ aIsyaH ★ said...

hebat la di0rg ni..mane belajar..hihi :)


21 January 2012 at 14:26
mimi said...

bhye tol si pengodam ni


21 January 2012 at 20:05
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved