Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Subha'Allah!!! Dulu Gay, Sekarang Lesbian Pulak Kahwin

on 15 August 2012

Pasangan lesbian, Fish Huang dan You Ya-ting telah menjadi pasangan pertama yang berkahwin dalam upacara keagamaan Buddha di Taiwan minggu lepas. Pengantin yang kedua-duanya wanita berumur 30 tahun itu telah bersama sebagai pasangan kekasih selama 6 tahun sebelum memutuskan untuk mengikat tali perkahwinan.


Dalam majlis itu, Fish Huang dan You Ya-ting memakai gaun pengantin moden berwarna putih, majlis yang dilaksanakan di sebuah biara Buddha di Taoyuan, utara Taiwan, telah dilakukan oleh Master Shih Chao-hui, seorang profesor di Universiti Buddha Hsuang Chuang. Majlis disempurnakan dengan acara pengantin bertukar manik-manik sembahyang dan sekitar 300 penganut agama Buddha melaungkan sutra memohon rahmat buat pasangan lesbian ini.

Master Shih memberitahu AFP bahawa dia mengambil bahagian dalam upacara tersebut dengan harapan langkah itu boleh mewujudkan semangat belas kasihan agama Buddha tersebar ke seluruh dunia dan menambah bahawa ajaran Buddha tidak mendiskriminasi gay dan lesbian.


Kami berharap dengan sokongan Master Shih, perkahwinan ini akan mengubah perspektif orang ramai walaupun ia tidak sah di sisi undang-undang dan berharap kerajaan boleh menghalalkan perkahwinan sesama jantina tidak lama lagi." kata pengantin dengan penuh harapan. Ibu bapa kedua-dua pengantin ini tidak menghadiri upacara tersebut.

 
Ranking: 5

{ 5 ong gedek gedek... read them below or add one }

Hanif Idrus said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
Selamat Hari Raya


15 August 2012 at 22:23
Remy hazza said...

manusia semakin pelik........
dunia akhir zaman.....
yg tak elok diagung2kan.....


16 August 2012 at 01:16
Annur shafieyqa said...

macam mane nak ade anak kalau gini? hairann. subhanallah :/


16 August 2012 at 08:52
Anonymous said...

diorg kwin cme nk geli2 je bkn nk kembang kn zuriat.... bodoh pnye manusia.....


17 August 2012 at 15:13
Anonymous said...

Dunia2.....akhir2ni smkn byk prkara2 pelik brlaku..smgo kta mc trpeliharala amin...


17 August 2012 at 20:34
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved