Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Malam Keliwon: Jom Cari Hantu / Jin / Syaitan

on 15 March 2012

Salam sejahtera... Sempena malam keliwon yang sangat indah dan hening ini, miera ingin mengajar korang beberapa tips untuk mencari hantu atau jin ataupun syaitan. Tetapi sebelum itu, ada amaran supaya nanti jadi apa-apa takde la korang carimiera di kemudian hari.

- Jangan cuba jika lemah semangat/sakit jantung.
- Jika anda nampak sekalipun, jangan jadikan ini sebagai amalan & kepercayaan kepada sesuatu yang boleh memesongkan akidah anda.
- Jangan lakukan jika berseorangan.
- Pastikan ada rakan anda tahu merawat jika berlaku kerasukan.
- Segala yang terjadi adalah tanggungjawab sendiri.
- Tidak digalakkan untuk mereka yang bawah umur.
- Perempuan yang sedang mengandung amatlah tidak dibenarkan mencuba aksi di bawah.

Sudah baca amaran, tetapi ingin mencuba??? Jom cari hantu...

Cara Pertama:

- Berdiri dan menghadap kiblat.
- Rehatkan badan dan lemahkan segala anggota badan anda.
- Selawat tiga kali
- Kosongkan minda dan baca surah Al-Fatihah 7 kali dan tumpukan pada bahagian tengah kening
- Anda akan merasa tangan anda terangkat dengan perlahan-lahan dan menunjukkan ke satu arah
- Turutkan saja arah tangan bergerak
- Akhir sekali, buka mata untuk melihat. Apa yang anda nampak???


Cara kedua:

- Semasa mandi mayat, air mayat melimpah turun kan??? Sila tengok celah kangkang anda kepada air mayat tadi. Kalau malu orang nampak, ambil air mandian jenazah tersebut dan sapu di kedua-dua kening.
- Berdiri di tengah-tengah hutan pada tengah malam dan baca ayat pertama surah Al-Jin 7 kali sambil pejam mata anda. Lepas itu, buka mata dan pandang tepi anda.


Cara paling mudah: (untuk wanita)

- Ketika anda datang bulan (period), amalkan sikat rambut anda setiap tengah malam sambil menatap ke cermin dan tumpukan perhatian lama-lama.
- Ambil 'tuala wanita' yang telah digunakan dan letak di dua penjuru pintu bilik air / bilik mandi.


p/s: amacam??? kalau korang ingin tips yang lebih ekstrim, klik sini
SUMBER
Ranking: 5

{ 5 ong gedek gedek... read them below or add one }

Detective Fiqa said...

kak memang nak kena tauu hahaha


15 March 2012 at 21:23
Onitsuka_hana said...

huh. baca dan tengok gambar pun dah cukup. tapi hana pernah gak join kumpulan yang nak tengok hantu masa kem. mmg nampak. tapi hana was2 lagi 'yeke hantu tu, cahaya ja kowt'. tah la. betul ke x hantu


15 March 2012 at 21:39
steffany daph said...

aihh. tak sangup buat ni semua. takut kalo btol2 terjadi. huhu.


16 March 2012 at 18:11
Anonymous said...

haha!aku taknak cari pasai :D hahaha!


7 May 2012 at 22:21
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved