Lebih Gosip Bersama katakcomel.my

Gadis cantik ini tidak pernah cuci make-up selama 2 tahun

on 7 February 2012

Salam sejahtera... Apa yang terjadi ketika seseorang mengenakan make-upnya terus menerus selama 2 tahun? Gadis dari korea ini sempat hadir di acara televisyen hingga kemudian ditangani oleh doktor.


 Namanya, Bae-Dal-mi. Seorang gadis berusia 20 tahun berasal korea. "Saya ingin tampil sempurna bila-bila masa, bahkan saya tetap menggunakan make-up ketika tidur," katanya. Kebiasaan ini bermula ketika dirinya jatuh cinta dengan make-up pada usia 14 tahun. Semenjak itu, dari masa ke semasa make-up yang digunakannya semakin tebal.

Dia mengatakan bahawa benda yang paling penting dalam hidupnya adalah cermin. "Saya selalu melihat ke dalam cermin dan membawanya setiap masa," ujarnya pada sebuah acara variety show di korea. Walaupun dirinya termasuk cantik tanpa make-up, ia tetap tidak berpuas hati dengan penampilannya "Saya ingin melakukan operasi plastik di 10 tempat," katanya.

Ibunya yang putus asa atas perilaku Bae-Dal-mi menghubungi sebuah program televisyen di korea dan menceritakan kisah putrinya yang aneh. Ketika tampil di acara itulah seorang doktor ahli kecantikan berjaya memujuk gadis ini untuk menghapuskan make-upnya. Dan setelah pemeriksaan khusus, diketahui bahawa kulitnya kelihatan berumur dua kali ganda dari usia gadis itu sekarang.

   

p/s: umat Islam diwajibkan cuci muka lima kali sehari, jangan gedik nak buat seperti ini. hehe
Ranking: 5

{ 23 ong gedek gedek... read them below or add one }

Mohd Norafzal said...

jimat belanja mekap budak ni :)


7 February 2012 at 13:07
Encik JI said...

mmg saje cr penyakit. haha


7 February 2012 at 13:15
mumui said...

adooohhhh... betul kate mohd norafzal tu... jimat belanja.....


7 February 2012 at 13:40
Saddila said...

tak selesa la ada make up ni!!! :(


7 February 2012 at 14:03
Ms Velentine said...

nak pakai make up g keja pun payah..ni kan pulak 2 tahun..mak ai


7 February 2012 at 14:03
cinta siswi said...

hehe.. siswi natural beauty..haha


7 February 2012 at 14:09
DZ LADYZ WARDROBE said...

mekap ade gak batasannya...


7 February 2012 at 14:48
nyanyisunyi said...

kesian..rupanya bila tk make up wajah dia nampak tua...


7 February 2012 at 14:54
Yatt S. said...

psycho lah budak ni. kesian. konflik dalam diri.


7 February 2012 at 15:30
mira maisara said...

da cantik kot tanpa make up.. hadoi ai


7 February 2012 at 15:32
nurpiska said...

adoi orang korea tak pakai make up cantik gak. majoriti.


7 February 2012 at 15:55
Hanif said...

bila dah terlalu taksub akan kecantikan luaran....hemmm..
macam ustaz lak aku ni..kekek


7 February 2012 at 16:17
nuruashia said...

korean ni mostly da original cntek..
kalo makeup pon xover cm retiss melayu..
tp kalo dorg wt surgery pon xpe,,bkn ade istilah dosa kan ntk mereka :)


7 February 2012 at 16:18
Nurul Faiz Bikers said...

dah lama tak bermekap.

just pakai krim, bedak and gincu je.


7 February 2012 at 17:11
Izyan Yan Cinnamon said...

ho biar betul...x tumbuh jerawat kew??


7 February 2012 at 18:05
gadis kepastian said...

bersyukur jew la ngan kurniaan allah...


7 February 2012 at 19:23
naiemah_ramli said...

adoi la...plik2 la ha..muka elok2 mekup tebal2...hohoho


7 February 2012 at 20:07
remyhazza said...

2 tahun tak cuci.... jimat nak beli facial wash , scrub and toner...... he3


8 February 2012 at 00:15
ChaCha said...

pakai mekap kjp je pun rimas ni kan 2 thn..gilo ko po...


8 February 2012 at 01:05
mimey eidah (owner fida story) said...

mesti tebal gilew makeup dy..ish2 mcm2


8 February 2012 at 10:21
Miss Purple Ungu said...

camne la dia blh tahan 2 tahun x tanggal makeup huhu


8 February 2012 at 15:10
miss faten said...

Insaf seketika untuk mekap tebal-tebal. Tapi sebenarnya saya yang dah lama tak mekap ni pun bila belek-belek muka terasa begitu tua sebab dulu-dulu selalu pakai mekap T___T


8 February 2012 at 23:34
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© katak comel All Rights Reserved